Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Έγινε και το Pride των Αθηνών και με αφορμή το επερχόμενο Pride της Θεσσαλονίκης ας πούμε κάποια πραγματάκια .. Ήμουν από τους τυχερούς που με μεγάλωσαν 2 γονείς, οι οποίοι παρά του ότι προέρχονταν από μία κλειστή κοινωνία μιας επαρχιακής πόλης , μου έμαθαν από πολύ μικρή να μην υποδεικνύω το διαφορετικό . Επίσης είχα και την τύχη μεγαλώνοντας στο περιβάλλον μου να έχω κάποιους ανθρώπους που πριν ακόμα κατανοήσω την διαφορά της σεξουαλικότητας των ανθρώπων , να τους αποδέχομαι ή όχι σαν χαρακτήρες και όχι βάση αυτού τους του χαρακτηριστικού. Έτσι, όταν άρχισα να την καταλαβαίνω μεγαλώνοντας , μου φαινόταν σαν κάτι τελείως φυσιολογικό , χωρίς να καταλαβαίνω στην συναναστροφή μου με διάφορους ανθρώπους , γιατί αυτή η επιλογή θα έπρεπε να προκαλεί το λιγότερο έκπληξη και το χειρότερο , χλευασμό , απομόνωση και περιθωριοποίηση . 
Παρακολουθώντας όλα αυτά τα χρόνια την εξέλιξη της κοινωνίας απέναντι σε ανθρώπους διαφορετικής σεξουαλικότητας , η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Σαφώς όμως , υπάρχει πάντα και η πλευρά που αισχύνεται , κατακρίνει , διαπομπεύει και κατακεραυνώνει αυτήν την ομάδα ανθρώπων για κάτι που δεν το επέλεξαν και απλά γεννήθηκαν έτσι . Είναι δηλαδή σα να κατηγορείς κάποιον επειδή δεν τρώει φέτα ( η αλήθεια είναι πως εμένα περισσότερο με σοκάρει αν κάποιος δεν τρώει φέτα , παρά εάν είναι gay )! Σκεφτείτε λοιπόν να ξυπνήσετε εσείς ένα πρωί και να συνειδητοποιήσετε ότι το να είσαι straight είναι κατακριτέο από την κοινωνία , ότι θα πρέπει να κρύβεσαι , να μη μπορείς να μοιραστείς με την οικογένειά σου την χαρά σου όταν ξαφνικά αγαπιέσαι , την στεναχώρια σου όταν ο σύντροφός σου σε εγκαταλείπει , την ντροπή τους προς συγγενείς και φίλους για αυτό που είσαι ή γιατί δεν τρώς φέτα. Το διανοείστε μωρέ?
Επιπτώσεις ? Τεράστιες … Άνθρωποι δυστυχισμένοι . Άνθρωποι καταδικασμένοι στο περιθώριο , στον χλευασμό από τα μικράτα τους ακόμα . Άνθρωποι που από τις πληγές που τους προκάλεσαν μεγαλώνοντας , έγιναν μίζεροι , με τραύματα που δεν κλείνουν , που για να προστατεύσουν κάποια στιγμή τους εαυτούς τους γίνονται επιθετικοί , καυστικοί , κακεντρεχείς , μόνοι , και όλα αυτά γιατί εσύ τα προκάλεσες σε αυτούς από τα μικράτα τους. Με ανθρώπους που πνίγουν αυτό που θέλουν και παντρεύονται και κάνουν παιδιά και κάνουν και άλλους ανθρώπους δυστυχισμένους που δεν φταίνε σε τίποτα εκτός από τους εαυτούς τους για να υποταχτούν σε αυτό που επιβάλλει η κοινωνία . Αυτοί οι άνθρωποι την επόμενη μέρα θα είναι οι λοχίες στον στρατό που θα υπηρετήσει ο γιός σου , θα γίνουν οι προϊστάμενοί τους και μάντεψε , μπορεί να είναι και το παιδί σου ή το παιδί του παιδιού σου . Οικογενειακά γιορτινά τραπέζια με κενές καρέκλες και κανείς να μη μιλάει γι αυτό . Ωραία έ ?
Πάμε λιγάκι και από την άλλη την μεριά .. Στους ανθρώπους σαν εμένα που δεν λειτούργησαν ποτέ έτσι απέναντι στο διαφορετικό και θέλουν ρε φίλε να μπορούν να τους υποστηρίξουν απέναντι στους μεν.. Φίλοι μου gay εχετε δει πολλούς straight να κυκλοφορούν ημίγυμνοι και να προβαίνουν σε σεξουαλικές κινήσεις μπροστά σε άλλους ανθρώπους? Να φωνάζουν με κινήσεις , ιματισμό και εμφάνιση την straight σεξουαλικότητά τους ? Ή ακόμη και εάν το κάνουν σε μεμονωμένες περιπτώσεις ( σε θέρετρα διακοπών και σε πάρτυ αναλόγου θέματος ) θεωρείτε ότι δεν υπάρχει κατακραυγή και κρίση στους straight? Αν το νομίζετε αυτό γελιέστε..
Την πιο ωραία άποψη την έχετε σίγουρα διαβάσει καθώς έγινε viral , του Χρήστου Σιμαρδάνη , ότι δεν χρειάζεται να είναι περήφανος ή να φωνάζει για αυτό που έχει επιλέξει να κάνει στο κρεβάτι του … Πως περιμένετε η μάνα ή το αδέρφι σας ή ο πατέρας σας που σας αγαπάει και έχει αποδεχθεί αυτό που είστε , να κατέβει μαζί σας για να σας στηρίξει ? Πως περιμένετε να μιλήσουν ελεύθερα και εντελώς φυσιολογικά στο περιβάλλον τους για σας , όταν προκαλείτε ? Βοηθήστε τους να σας βοηθήσουν … Δηλώστε την ομορφιά αυτού που είστε , δηλώστε την αξιοπρέπειά σας , δηλώστε την χαρά που έχετε σαν άνθρωποι , δείξτε στον κόσμο ότι δεν έχει λόγο να μην σας αποδέχεται …
Και εσείς οι “haters” , οι κριτές των «εξ ιδίων τα αλλότρια» , οι άνθρωποι οι οποίοι για να επιβάλουν αυτό που είναι επιλέγουν να σοκάρουν , είναι δικά σας δημιουργήματα … Από το παιδάκι που κορόιδευε τον συμμαθητή του , από το αγόρι που κορόιδευε την συμμαθήτριά του γιατί ένιωθε πιο καλά ντυμένη αγορίστικα , από τον recruiter που δεν τον επέλεξε ποτέ για να εργαστεί στην θέση που είχε όλα τα προσόντα , από την μητέρα που δεν άφησε το παιδί της να κάνει παρέα μαζί του να μην «κολλήσει» . Bρεθηκα τα περασμένα Χριστούγεννα σε gay bar μαζί με παρέα φίλων για πρώτη φορά . Μαντέψτε… δεν είδα ανθρώπους να χουφτώνουν ο ένας τον άλλον , δεν είδα ανθρώπους να πηδιούνται στις τουαλέτες ούτε να ξεγυμνώνονται πάνω στα μπαρ. Είδα όμως ανθρώπους χαρούμενους , να πίνουν το ποτό τους , να χορεύουν , να αστεύονται , να φλερτάρουν , να χαμογελούν και όλα αυτά γιατί δεν χρειαζόταν να προσποιηθούν κάτι άλλο από αυτό που είναι. Και δεν είχαν την ανάγκη να το φωνάξουν..! Όταν ένας άνθρωπος φτάνει στο σημείο να κραυγάσει το είναι του , είναι ευθύνη όλων μας . Μη περιμένετε να σας χτυπήσει την πόρτα …. Η ομοφυλοφιλία υπάρχει σε όλα τα είδη της φύσης … Η ομοφοβία μόνο σε ένα.
Αυριο θα είμαι εκεί μαζί με τους φίλους μου μαζί σας. Βοηθείστε τους εαυτούς σας και ανθρώπους σαν εμένα να νιώσουμε πραγματικά υπερήφανοι , γιατί είμαστε άνθρωποι . Και ελεύθεροι . Για τίποτε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου